Skulptur

Jeg jobber hovedsakelig med skulpturelle objekter i materialene metall og betong. Metallet spiller hovedrollen, og er både inngangen til, og det prosessen orienterer seg om. Betongen er ofte sokler; bærere og fundament.


Skulpturene er inspirert av Arte Povera, en bevegelse som utviklet seg i Italia i 1960-årene og hvor utgangspunktet er funne materialer og gjenbruk. Ved å bruke tidligere tiders bruksverktøy og -gjenstander ønsker jeg å peke på relasjonen mellom tidligere tider (bruk) og dagens overskudd og gjenbruk. Det ferdige objektet blir et resultat av samarbeidet mellom tanke, materiale og teknikk. «Stumme» objekter med lav status får en annen rolle i møte med betrakteren. 


I arbeidsprosessen flyter assiosasjonene fritt, men ofte med tidligere tiders tradisjonskunst og gammelt håndverk som tematisk bakteppe. Assiosasjoner til tidligere tiders hverdagsslit i landbruket skaper tyngde, mens tradisjonskunst som rosemaling og treskjæring gir letthet og form. Formen blir abstrakte og organiske, bevegelsen og energien er mitt hovedanliggende i det jeg ønsker å uttrykke.