Om Jorunn

Jorunn Kjær

Kunstner (med L i bakruta) og innehaver av

blikk galleri


L i bakruta fordi jeg tester og bommer og lærer, enten det gjelder metodikk, uttrykk, kombinasjoner eller materialer. 


Jeg er utdannet ved Einar Granum 2 årige kunstfagskole med fordypning i 3-dimensjonal kunst og maleri. 

Kurser med bl.a. Åke Berg, Pål S Gunnæs og Åsne Margrete Reiten. 

Medlem av NFUK - Norsk forening for uavhengige kunstnere og NorwegianMade


Å jobbe med flere kunstformer og materialer er  vesentlig i skaperprosessen min. Når jeg jobber med billedkunsten henter jeg gjerne inspirasjon fra mellommenneskelige relasjoner -hvordan vi handler og samhandler. Stemningen kommer til uttrykk i fargepaletten og male- eller pennestrøket. Jeg liker det raske og skisseaktige, men fordyper meg ofte i partier med naturalistiske detaljer.


Også i skulpturen er det eksistensielle et tilbakevendende tema, men i en mer abstrakt form og med hint av gammel tradisjonskunst. Bevegelsen, egenskapene i materialet og matrialkombinasjonen skaper assosiasjonen. Jeg er opptatt av gjenbruk og kombinerer gjerne gammelt, rustent metall med nytt og blankt i skulpturene.  


Når jeg stiller ut i eget galleri er det også plass til Telemarkskua, den vakre lille, utrydningstruede melkekua med messingknotter på hornene.  Etter hvert har det blitt mange varianter av denne skjønnheten, plassert i situasjoner og miljøer hun normalt ikke oppsøker. Her er det god plass til humor og sprelske innfall. Omtrent som kuslippet om våren!


Jorunn Kjær