Om Jorunn

Jorunn Kjær

Utprøvende kunstner og innehaver av

blikk galleri


Utprøvende kunstner fordi det er en kontinuerlig prosess å teste ut ny metodikk, nye uttrykk, kombinasjoner og materialer. 


Jeg er utdannet ved Einar Granum 2 årige kunstfagskole med fordypning i 3-dimensjonal kunst og maleri. 

Kurser med bl.a. Åke Berg, Pål S Gunnæs og Åsne Margrete Reiten. 

Medlem av NFUK - Norsk forening for uavhengige kunstnere og NorwegianMade


Å jobbe med flere kunstformer og materialer er  vesentlig i skaperprosessen min. Når jeg jobber med billedkunsten henter jeg ofte inspirasjon fra mellommenneskelige relasjoner -hvordan vi handler og samhandler. Stemningen kommer til uttrykk i fargepaletten og male- eller pennestrøket. Jeg liker det raske og skisseaktige, men fordyper meg ofte i partier med naturalistiske detaljer.


Også i skulpturen er det mellommenneskelige et tilbakevendende tema, men i en mer abstrakt form. Bevegelsen, egenskapene i materialet og matrialkombinasjonen skaper assosiasjonen. Jeg er opptatt av gjenbruk og jakter stadig på gammelt, rustent metall som omskapes til et objekt jeg håper gir gjenklang for betrakteren. Når jeg stiller ut i eget galleri har Telemarkskua en naturlig plass. Den vakre lille, utrydningstruede melkekua med messingknotter på hornene kaller fram gode minner fra barndommens somre.  Etter hvert har det blitt mange varianter av denne skjønnheten, plassert i situasjoner og miljøer hun normalt ikke oppsøker. Her er det god plass til humor og sprelske innfall. Omtrent som kuslippet om våren!


Jorunn Kjær