JORUNN KJÆR

Jorunn Kjær

Utprøvende kunstner og innehaver av

blikk galleri


Utprøvende kunstner fordi det er en kontinuerlig prosess å undersøke ny metodikk, nye uttrykk, kombinasjoner og materialer. 


Jeg er utdannet ved Einar Granum kunstfagskole med fordypning i 3-dimensjonal kunst og maleri. 

Kurser med bl.a. Åke Berg, Pål S Gunnæs og Åsne Margrete Reiten. 

Medlem av NFUK - Norsk forening for uavhengige kunstnere og NorwegianMade


Å jobbe med flere kunstformer er for meg befriende og vesentlig i skaperprosessen. Når jeg jobber med billedkunsten henter jeg ofte inspirasjon fra mellommenneskelige relasjoner -hvordan vi handler og samhandler. Stemningen kommer til uttrykk i fargepaletten og male- eller pennestrøket. Jeg liker det raske og skisseaktige, gjerne kombinert med naturalistiske detaljer.


Også i skulpturen er det mellommenneskelige et tilbakevendende tema, men i en mer abstrakt form. Bevegelsen, egenskapene i materialet og matrialkombinasjonen skaper assosiasjonen. Jeg er opptatt av gjenbruk og jakter stadig på gammelt, rustent metall som omskapes til et objekt jeg håper gir gjenklang for betrakteren. Når jeg stiller ut i eget galleri har Telemarkskua en naturlig plass. Den vakre lille, utrydningstruede melkekua med messingknotter på hornene kaller fram gode minner fra barndommens somre.  Etter hvert har det blitt mange varianter av denne skjønnheten. Koldnålsraderingen av kua som gjentagende element, mens situasjonen og miljøet rundt gir stor plass til humor og sprelske innfall. Omtrent som kuslippet om våren!


Jorunn Kjær